Behöver man tvätta bilen på vintern

Bilen blir så mycket smutsigare under vinterhalvåret. När det blir slask och grusigt på vägarna så kör man genom det och så blir bilen nästan helt grå sen efteråt. Jag är ganska noga med hur bilen ser ut egentligen, men det känns nästan lite onödigt att tvätta den nu på vintern. Brukar annars lämna in den på bilvård vid Hisings backa, strax utanför på en bilverkstad som heter No. 1 Bilvård. Tycker att det brukar göra bilen väldig ren och fin och få den att glänsa. Dock så vet jag inte om det är värt att göra det nu. Får en känsla av att jag i så fall knappt kommer att hinna lämna No. 1 Bilvård och hinna hem innan bilen är smutsig igen.

Kanske får stå ut med att bilen är lite extra smutsig nu under vintern, tills våren börjar. Tills snön och slasket har försvunnit så kan jag göra så att jag först efter det lämnar in den för bilvård till No. 1 Bilvård och får den ren så att den är redo att möta i våren. För det tycker jag verkligen att den bör vara. Känns ganska bra med det hela ändå så tror faktiskt att jag ska ta och göra så.

Eller så kanske jag ska ta och tvätta bilen själv nu, det behöver ju inte göras så noggrant, bara lite grann, så att den inte är riktigt så smutsig och brun. Det kanske jag faktiskt gör, så slipper den vara riktigt så skiten som den är nu hela vintern, för det är nog ändå ett tag kvar innan det är vår ute och riktig bilvård på No. 1 Bilvård i Hisings backa blir aktuellt.